Председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев внесе в деловодството

...
Председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев внесе в деловодството
Коментари Харесай

Делян Добрев предложи спиране на дерогацията до три дни: Ха да ги видим сега

Председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев внесе в деловодството на Народното събрание ново предложение за преустановяване на за импорт на съветски нефт за България. Това излиза наяве от негова обява във " Facebook ".

" Внесох ново предложение за преустановяване на дерогацията на Лукойл в тридневен период! Ха да ги забележим в този момент... ", написа Добрев. Той ползва в поста си и фотография на документа.

Припомняме, че днес в кулоарите на парламента имаше разгорещени коментари след новината, че Европейската комисия ще стартира следствие против България заради злоупотреби от страна на " Лукойл Нефтохим " с дерогацията за импорт на съветски нефт за България, довел до милиардни печалби за Русия въпреки глобите. По-късно това беше отречено от Европейска комисия.

В Народно събрание Делян Добрев се разгласи за неотложно отпадане на дерогацията и заяви, че се приготвя ново предложение в тази връзка.

В края на септември парламентът реши  " Лукойл Нефтохим Бургас " да работи още една година с съветски нефт, а дерогацията да се анулира напълно от 30 септември 2024 година.
 Снимка 641559
Източник: Делян Добрев / Facebook

Малко по-късно финансовият министър и съпредседател на " Продължаваме промяната "  Асен Василев заяви, че в случай че депутатите решат да трансформират мнението си и да прекратят дерогацията незабавно, държавното управление и ръководещото мнозинство в Народното събрание ще поддържат тяхното решение. Василев направи кодментара си в отговор на въпрос на , откакто представи параметрите на бюджета за идната година във финансовото ведомство.

Иначе министърът на финансите няма информация за заобикаляне на глобите на Европейски Съюз от страна на " Лукойл ". Информацията щяла да бъде проверявана в допълнение.

Депутатът от ПП.ДБ и член на парламентарната енергийна комисия Ивайло Мирчев съобщи пред bTV, че реалистичният период за преустановяване на дерогацията е до края на февруари 2024 г. Информация за изявлението му беше публикувана от пресцентъра на " Демократична България ".

Ще обсъдим този период в обединението и държавното управление, уточни той и предизвести, че предлагането на Делян Добрев може да докара до рецесия на пазара на горива. Мирчев обаче изрази за три дни Национална агенция за приходите да направи цялостна инспекция на износа на " Лукойл Нефтохим ", а до 10 дни да стане ясно по кое време особеният шеф на страната може да поеме оперативния надзор над рафинерията. 

" Не е правилно, че " Лукойл " стартира да заплаща налози. Ще получим към 400 млн. лева от началото на годината, а те са спечелили милиарди. Искаме си парите от " Лукойл " за години обратно ", сподели още той, като посочи, че става дума за над 4 милиарда лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР